Правилната техника за миене на зъби?

Правилната техника за миене на зъби?

За здрава и ослепителна усмивка - мий зъбите си правилно!

Поддържането на добра устна хигиена е от съществено значение за здравата и сияйна усмивка. 

Макар че цял живот мием зъбите си ежедневно, малко от нас влагат необходимото старание и внимание, за да го направят ефективно.  Правилното миене на зъбите не само премахва плаката и предотвратява появата на кариеси, но и държи настрана възможните възпаления на венците. В тази статия ще ти споделим няколко трика за по-ефективно изчеткване. Нека се потопим и разкрием тайните на ослепителната усмивка!

 

Съвет 1: Позиционирай правилно четката 

Дръж своята електрическа четка за зъби под ъгъл 45 градуса, насочена към линията на венците. Този ъгъл ти позволява да почистиш както зъбите, така и венците. На границата между тях обикновено се натрупва плака, която предизвиква лош дъх и може да доведе до отдръпване на венците и повишена чувствителност.

 

LVMINA-Smile_Brushing_Technique

Съвет 2: Изчетквай ефективно всички повърхности 

Мислено раздели усмивката си на четири квадранта (горен десен, горен ляв, долен десен, долен ляв). За да не оставиш която и да е зона непочистена, направи си собствена система на почистване. 

Опитай например да стартираш с горната лява страна. Мести бавно четката за зъби преминавайки както през предната, така и през задната им повърхност. Обърни специално внимание на дъвкателните повърхности, където често се задържат частици храна.

Не пропускай и езика! Главата на електрическа четка за зъби LVMINA е със специално проектирана релефна повърхност от едната страна, с която ще можеш идеално да почистиш езика си, да премахнеш бактериите и да освежиш дъха си.

 

Съвет 3: Отдели тези две минути

Ефективното четкане отнема време! Ако леко се затрудняваш със затвърждаването на своята собствена система за почистване по квадранти, имаме добра новина за теб. Звуковата четка LVMINA разполага с вграден smart таймер, който ще те извести след изтичането на всеки 30 сек., така че не се тревожи, а просто премести четката на следващия квадрант! 

Имай предвид, че прилагането на прекомерен натиск може да доведе до рецесия на венците и износване на емайла. За да избегнеш това, остави косъмчетата сами да свършат работата, докато просто придържаш четката и я плъзгаш бавно по повърхностите на зъбите.

Lumina_Sonic_Toothbrush_Pink_Coral

Съвет 4: Погрижи се за четката

След като измиеш добре зъбите и венците си, време е да се погрижиш и за своята четка. Изплакни обилно главата и дръжката на четката с чиста вода. Обърни внимание дали косъмчетата са добре почистени - по тях не трябва да има пяна и следи от пастата за зъби! 

Накрая остава само да избереш подходящо сухо и проветриво място, на което четката ти да те чака отново.

 

В заключение 

Сигурни сме, че следващия път, когато си миеш зъбите, няма да го правиш просто по навик и даже ще забележиш, че има накъде да подобриш техниката си. 😊

Вложи старанието и вниманието, което усмивката ти заслужава. Открадни си тези две минути сутрин и вечер от напрегнатото ти ежедневие и ги посвети само и единствено на себе си. 

Мисли за почистването на зъбите си като малък ритуал, посветен само и единствено на теб. Това е най-добрата гаранция, че ще се радваш на здрава и красива усмивка цял живот. Заслужава си 💗.

 

 

Остави коментар

Молим да имаш предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани.

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.